سخن دبیر علمی کنگره

جمهوری اسلامی ایران با توجه به تنوعات محیطی و اقلیمی سرشار در زمینه گیاهان دارویی و همچنین پیشینه‌ی درخشان در طب سنتی می‌‌تواند به‌عنوان قطب علم وفناوری منطقه­، نقش بسیار کلیدی و تاثیرگذار در پیشبرد اهداف و برنامه‌های ملی، منطقه‌ای و جهانی در حوزه‌ی سلامت، خودکفایی دارویی، ایجاد اشتغال با رویکرد اقتصاد دانش بنیان ایفا نماید. یکی از الزامات ایفای این نقش، داشتن منابع طبیعی پایدار و بهره‌برداری درست و بهینه از آن است. از اینرو شایسته است امر حفاظت از رویشگاههای گیاهان دارویی و محصولات فرعی مرتعی و جنگلی در کشور همواره مورد توجه مدیران، کارشناسان و آحاد مردم  قرارگیرد تا بسترهای لازم برای توسعه زنجیره  تامین و ارزش گیاهان دارویی فراهم شود. از طرفی اولویت ما و جهان باید حمایت و بهبود این زنجیره برای سلامت جامعه بشری باشد. در همین راستا،  بررسی مشکلات و چالش‌های تولید و فرآوری گیاهان دارویی  و افزایش ضریب نفوذ نوآوری­ها و فناوری‌های نو باید از مهم‌ترین مسائل صنعت گیاهان دارویی کشور باشد تا کاربرد مکانیزاسیون در فرآیند تولید و فرآوری گیاهان دارویی توسعه یابد، هزینه‌­های تولید کمتر شود، و بهره­وری تولید افزایش یابد.کنگره "منابع طبیعی پایدار، گیاهان دارویی و تولید دانش بنیان" تلاش می‌کند زمینه‌های مناسب برای بررسی این موضوع را فراهم کند، بین استادان، پژوهش‌گران، صنعت‌گران، مدیران، کشاورزان پیشرو، تولیدکنندگان و کلیه علاقه‌‌مندان این حوزه ارتباط برقرار کند، و موجب هم‌‌افزایی دانش تولیدکنندگان، پژوهشگران و صنعت‌گران حوزه تولید و فرآوری گیاهان دارویی گردد و ابداعات و نویافته‌‌های این حوزه را معرفی کند. این کنگره مقارن با هفته گرامیداشت منابع طبیعی و روز درختکاری، با مشارکت و محوریت اتحادیه انجمن‌های گیاهان دارویی و مرکز آموزش عالی امام خمینیره از 14 تا 16 اسفند 1401 در مرکز آموزش عالی امام خمینیره  وابسته به وزارت جهاد کشاورزی برگزار می‌­شود.

امید است این کنگره بتواند گامی موثر و استوار در زیست‌بوم صنعت و تولید گیاهان دارویی کشور و همچنین بهره برداری ‌پایدار از منابع طبیعی بردارد و به رشد و ارتقاء ارتباطات و تعاملات دانشگاه و صنعت در میهن عزیزمان ایران بینجامد.

اینجانب فرصت را مغتنم شمرده و از زحمات بی شائبه تمامی همراهان گرامی و حامیان پشتیبان در برپایی این کنگره بین‌المللی قدردانی و تشکر نموده و از پیشگاه خداوند متعال برای همگان سلامتی، بهروزی و توفیق روزافزون را مسئلت می نمایم.